Kæbespændinger

Er du en af de mange, der er plaget af

  • hyppige hovedpiner
  • skærer tænder om natten
  • klikkende lyde fra kæbeleddet når du spiser eller taler
  • spændinger/ømhed i nakke/hals/ansigt
  • dårlig søvn
  • vejrtrækning der er overfladisk eller anspændt

så er det meget sandsynlig, at du er plaget af kæbespændinger.

Årsager til kæbespændinger

Dem kan der være mange af. Årsagerne kan være af både fysisk og psykisk karakter. Har du været udsat for en ulykke, et fald eller et slag, både nyt eller gammelt, kan det påvirke kæberne. Piskesmæld kan ofte medføre kæbespændinger. Disse skal i reglen løsnes før, der sker en bedring i tilstanden.
Har du fået en tand trukket ud, lavet en rodbehandling, eller en tandregulering, kan det også medføre spændinger i kæben. Det kan også være inflammation i kæbeleddet, eller at du døjer med betændelse i tandkødet. Dårlige vaner som hyppig brug af tyggegummi. Bider du negle, eller sidder du med hovedet hvilende i hænderne kan det også være årsager til spændinger i kæberne.

Bider du hårdt sammen på grund af konflikter i dit liv. Det kan være stress/utilfredshed/magtesløshed/og meget andet både på dit arbejde men ligeså vel uløste følelsesmæssige konflikter i dit privatliv.

Kæbespændinger påvirker hele kroppen og har en tendens til at sprede sig til andre områder af kroppen.
Det kan påvirke vores kropsholdning. Derfor kan spændinger og smerter langs hele rygsøjlen være forårsaget af, at der er spændinger i kæben. Det kan være problemer i nakke/skuldre, der trækker ned i ryggen eller ud i armene. Vågner du med ømme tænder, anspændte kæbemuskler, hovedpine eller stor træthed, så er det oplagt at være opmærksom på, om der er spændinger i kæbemusklerne.

Kæbens muskler er i tæt forbindelse med ørerne og øjnene. Derfor oplever en del mennesker, at deres tinnitus forbedres, når kæbemusklerne afspændes. Ligeledes er øjnenes samsyn påvirkelig af kæbens spændingsgrad.

Spændte kæbemuskler medfører ikke sjældent gener som svimmelhed, kvalme og migræne.

Kæbespændinger og følelser

Vi bider tænderne sammen, når vi bliver pressede. Vi bider tænderne sammen og klarer opgaverne. Vi bider tænderne sammen, når vores grænser bliver overskredet. Vi bider tænderne sammen dag og nat. Det giver spændinger i de stærke kæbemuskler. Det ville være langt mere hensigtsmæssigt at sige fra overfor, de urimelige krav. Slippe vreden og frustrationerne ud. Tydeligt vise hvor ens grænser går.

Desværre er vi alt for gode til at ”bide det i os”
Mange kunder oplever gennem behandlinger, at de får langt lettere ved at sig ”Nej”, at sige til og fra. At mærke og respektere egne grænser.
Du kan finde stor hjælp til at lindre symptomerne. Meget ofte fjerner vi generne helt.

Både akupunktur og kraniosakral terapi har stor effekt på kæbespændinger.